Primăria Sectorului 4 anunţă pe SICAP licitaţie pentru edificarea parcului Tudor Arghezi şi a unui centru multicultural în apropierea bulevardului Metalurgiei, la o valoare totală estimată de 37.091.053 lei.

„Investiţia se integrează în planul de politici publice existente la nivelul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, contribuind activ la ducerea la îndeplinire a programului de dezvoltare continuă a sectorului în vederea ridicării standardului de viaţă pentru locuitorii acestuia. Parcul nou înfiinţat se va numi ‘Tudor Arghezi’, numele fiind ales în urma consultării cu cetăţenii din Sectorul 4. Tudor Arghezi, o personalitate a istoriei României, a literaturii române, are o legătură strânsă cu Sectorul 4 al municipiului Bucureşti, dat fiind faptul ca marele scriitor a trăit şi a creat în Sectorul 4. Accesul pietonal şi carosabil va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică. Sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc acum în ansamblurile rezidenţiale construite în ultima perioadă şi au nevoie stringentă de o oază de verdeaţă, în care cei mici să se joace, iar adulţii să se relaxeze”, prevede anunţul.

Vecinătăţile amplasamentului sunt: la nord-est – bd. Metalurgiei; la nord-vest şi sud-vest – proprietăţi private; la sud-est – str. Drumul Dealul Bisericii.

Potrivit aceleiaşi surse, parcul va fi unul „ultra-modern, cu zone de agrement şi de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp depozit de gunoaie”, care a fost expropriat. Suprafaţa totală a noului parc va fi de 26.982 mp, iar proiectul prevede crearea mai multor zone tematice. De asemenea, se vor realiza: spaţii verzi, spaţii pietonale, locuri de joacă şi de fitness.

În parc va fi o construcţie cu rol de centru multicultural, iar în partea de sud a parcului va fi amenajata o parcare supraetajată.

„Toţi copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această ‘oază de cultură’, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte şi vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziţii de pictură, de fotografie, lansări de carte etc. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activităţi artistice, vernisaje, spectacole pentru copii şi tineri”, mai prevede anunţul.

Centrul multicultural va fi o clădire mixtă, cu sală de spectacole şi săli de conferinţe, având regim de înălţime P+2E+T (terasă circulabilă).

În vederea evaluării, componenta financiară va reprezenta 80%, iar componenta tehnică – 20% (demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obţinerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitaţi).

Durata edificării parcului este estimată la 12 luni, iar a centrului multicultural – la 18 luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 25 mai. AGERPRES