
Arh. Mihai Tulbure: Trebuie să clădim cu respect atunci când edificăm lângă un monument și să îl punem în valoare
Arhitectul Mihai Tulbure a răspuns unor întrebări într-un interviu pentru platforma Eurourbanism.ro, punând în lumină câteva noțiuni, care, pe cât de banale par la prima vedere, pe atât de problematice se dovedesc la o observare mai atentă, în România anului 2021.

Arh. Sorin Magda: În arhitectura căutată de mine încerc o simplificare continuă a mesajului pe care doresc să-l transmit
Absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca, albaiulianul Sorin Magda este o persoană cu veleități artistice nu doar de ahitectură, ci și de design interior și de obiect. Acesta a fost nominalizat la Bienala de Arhitectură de la Cluj-Napoca 2015 – categoria arhitectura locuinței, pentru proiectul său rezidențial Casa 3T și la categoria instalație urbană pentru Bradul de Crăciun.

Arh. Cristian Oprea: Toți clienții trebuie să gândească responsabil când aleg să cheltuie timp și resurse
Cristian Oprea, arhitect proiectant, a studiat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București și a urmat masterul de Audit Energetic și Dezvoltare Durabilă (UAUIM), iar în prezent profesează în echipa Atelier Arhideea, cu sediul la Brașov.

Arh. Maxim Calujac: Unul din principiile pe care le urmăresc este ca obiectul proiectat să nu domine natura
Maxim Calujac este un arhitect din Republica Moldova, cu premii internaționale câștigate de-a lungul timpului. Acesta a studiat cursurile Facultății de Filosofie și Istoria Religiei la Moscova, după care a revenit în Republica Moldova, de unde este de loc, și a studiat arhitectura.

Echipa Step UP: Lucrăm împreună cu comunitatea urbană și administrația publică locală pentru „Craiova, oraș prietenos”
Craiova, oraș prietenos cu locuitorii săi și cu vizitatorii, printr-un dialog constructiv între locuitori și administrația publică locală și o rețea de cetățeni activi și implicați în creșterea calității vieții și a nivelului de convivialitate în spațiul public.

Vlad Eftenie, Lector Dr. Arh. și fotograf: Comunicarea dintre arhitectură și fotografie
Promotor al inovaţiei în cercetarea domeniului arhitecturii, Vlad Eftenie – lector Dr. Arh. în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, ne-a vorbit, într-un interviu acordat pentru Eurourbanism.ro, despre importanţa fotografiei în arhitectură, ca o relaţie evolutivă aflată în tandem cu expansionarea percepţiei oamenilor: ”Între Arhitectură și Fotografie există o relație care crește și sporește odată cu lărgirea percepției oamenilor, a celor care fac parte din organismul urban, a celor care îl cercetează, a celor care îl fotografiază.”