Denumirea „2226 Emmenweid” provine de la conceptul de tehnologie a cladirii, care asigura o temperatura interioara stabila intre 22 si 26 de grade Celsius. Noua cladire cu patru etaje proiectata de Baumschlager Eberle Architekten din Emmenbrücke, Elvetia, se remarca prin tencuiala sa de var usor si prin aranjarea regulata a ferestrelor generoase pozitionate adanc in pereti. Volumul sau este evidentiat de un acoperis inclinat cu margini aliniate. O sectiune ingrosata in fatada creeaza o linie orizontala izbitoare care da structura blocului masiv si stabileste o relatie cu cladirile invecinate.

Conceptul planului de etaj este simplu si conceput pentru a se adapta la o mare varietate de utilizari. Interior contine scari, facilitati sanitare si chicinete. Acesta este inconjurat de o zona larga multifunctionala, fara pereti despartitori portanti, care poate fi configurata in mod flexibil pentru diferite utilizari. Constructia peretelui este formata din doua straturi de caramizi, fiecare de 36,5 cm grosime: unul este un perete portant si izolator, celalalt este izolator. S-au folosit blocuri mari de caramida neumplute, care asigura difuzia eficienta a vaporilor si au o masa termica mare care contribuie semnificativ la stabilitatea climatului interior.

Pe langa calitatile sale spatiale si atmosferice, 2226 Emmenweid demonstreaza ca un nou mod de gandire este posibil in constructia de birouri comerciale – un mod de gandire care se concentreaza pe factorul timp in depasirea obiceiurilor epocii mecanice: o durată lunga de viata si stabilitate climatica pe tot parcursul anului, precum si pe tot parcursul zilei.

                       

                     

„Cladirea functioneaza fara incalzire sau tehnologie de ventilatie. 2226 inseamna ca avem o temperatura interioara in cladire de la 22 la 26 de grade.”

 

Detalii Proiect

2226 Emmenweid, Emmenbrücke – Elvetia

Arhitecti: Baumschlager Eberle Architekten, Zurich

Locatie: Emmenbrücke, Elvetia

Anul constructiei: 2018

Nominalizat la categoria: Working together

Destinatie: Spatiu pentru birouri

Produs utilizat: Zidarie ceramica

 

Câștigătorii Brick Award 22:  VEZI AICI PROIECTELE