Un proiect prin care se va crea o platformă digitală pentru promovarea arhitecturii tradiţionale de pe teritoriul judeţului Sălaj a fost lansat, miercuri, de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrul de Cultură şi Artă, proiectul cultural “Traseele caselor tradiţionale sălăjene” se derulează în perioada aprilie – noiembrie 2021, în parteneriat cu Asociaţia Sinaptica şi este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Obiectivele care vor fi atinse până la finalul proiectului vizează documentarea resurselor naturale şi antropice din Sălaj care să fie incluse în cinci trasee de vizitare distincte, realizarea unor acţiuni de educaţie culturală a publicului local şi a turiştilor şi crearea unor platforme interactive mobilă şi web pentru prezentarea traseelor turistice.

“Cea mai importantă componentă a proiectului este realizarea unei aplicaţii mobile şi a unei pagini web de prezentare a cinci trasee turistice care includ 12 case tradiţionale cu arhitectură specifică pentru zonele etnografice ale Sălajului. Prin intermediul aplicaţiei mobile şi a paginii web, turiştii pot afla nu doar cum să ajungă de la o casă la alta, ci şi informaţii despre alte puncte de interes turistic”, se arată în comunicatul menţionat.

Pe lângă realizarea aplicaţiei mobile şi a paginii web, în timpul proiectului vor fi organizate două sesiuni de instruire pentru 20 de persoane care să poată realiza activităţi de ghidaj în sprijinul vizitatorilor, mai adaugă sursa citată. AGERPRES