În cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”, Primăria Municipiului Lugoj împreună cu UrbanizeHub România, lansează concursul național de idei „PROXIMITY”.

Proximity este un model de reactivare a funcției spațiilor publice, iar ca dotări de proximitate trebuie să ofere lugojenilor un traseu spațial, la nivel de schemă sugestivă și propuneri detaliate de amenajare a 5 spații publice amplasate în diferite zone ale orașului sub umbrela urbanismului participativ.

Din cauza faptului că tendința dominantă este mai degrabă una de scădere decât de creștere a suprafețelor aferente domeniului public, în special zone pietonale, scopul acestui concurs este de a găsi soluții optime și inovative de amenajare a 5 spații publice de proximitate, localizate în varii zone ale urbei, ținând cont de principiile de reorganizare și reamenajare a spațiilor publice sub formă integrată. Concurenții își vor imagina posibilități de remodelare a perimetrelor în vederea configurării unor spații comunitare „atractive” utilizatorului.

Proximity este un proiect susținut de Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie de la Universitatea de Vest, Timișoara, iar concursul este dedicat studenților de la Facultățile de Urbanism și Arhitectură. Cu toate acestea, sunt acceptați să se înscrie și alți concurenți atrași de subiectul concursului.

Juriul de specialitate:

  • Președinte, arhitect Paul GRIBINCEA
  • Membru,  dr. arhitect Cristina ENACHE
  • Membru,  arhitect Ana-Maria BRANEA
  • Membru, arhitect Alexandru BANCU
  • Membru, dr. urbanist Mihai Radu VÂNTURACHE

Cei interesați să participe la concursul național de idei se pot înscrie completând Formularul, până la data de 26 septembrie 2021, ora 23:59. De asemenea, pentru informații suplimentare, concurenții pot adresa întrebări la adresa: samuel@urbanizehub.com.

Regulamentul de desfășurare și calendarul concursului pot fi consultate pe platforma concursului: concurs-de-idei-proximity-gispmlugoj.hub.arcgis.com