Directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, şi rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, Marian Moiceanu, au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituţii pentru explorarea de idei şi concepte în vederea amenajării staţiilor de metrou din Bucureşti, informează Metrorex.

“Pe 21.04.2021, la sediul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” a avut loc o întâlnire între directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti, prof. univ. dr. arh. Marian Moiceanu şi preşedintele Senatului, prof. dr. arh. Cristian Drughean. Participanţii la întâlnire au discutat despre elaborarea unui parteneriat între instituţii pentru explorarea de idei şi concepte în vederea amenajării staţiilor de metrou din Bucureşti, cu accent pe acelea în care au fost dezafectate spaţiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului”, se precizează într-un comunicat al Metrorex remis joi AGERPRES.

După finalizarea acestei faze exploratorii şi semnarea unui parteneriat între Metrorex şi Universitatea de Arhitectură va fi lansat un prim proiect în cadrul Facultăţii Arhitectură de Interior pe această temă.

“Astfel, studenţii, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda staţiilor de metrou un suflu nou şi un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători. Metrorex adresează pe această cale mulţumiri Universităţii “Ion Mincu” pentru disponibilitatea de a coopera în acest proiect”, se mai arată în documentul citat. AGERPRES