Natura a reprezentat întotdeauna o sursă de inspirație pentru muzică, poezie, arhitectură și medicină deopotrivă. Generatoare de idei remarcabile, ea a fost și este în continuare abordată sub diverse teme în tot ceea ce ne înconjoară, iar amenajările interioare își alimentează continuu imaginația din natură în toate formele sale, fie că ne gândim la subiectele și motivele abordate sau la materialele utilizate.

Caramida aparentă Terca este un material de construcții ecologic, natural, obținut prin metode moderne de producție ce permit existența unei game variate de 118 nuanțe disponibile în formate diverse precum caramidă aparentă, placaj ceramic klinker, colțare klinker și long brick. Cărămizile aparente împreună cu placajul ceramic klinker sunt răspunsul nevoilor arhitecturale moderne și constituie o sursă inepuizabilă de inspirație în cadrul amenajărilor interioare: living, bucătărie, dormitor, baie, în spații comerciale sau de birouri și chiar în restaurante și cafenele.

Utilizate la placarea pereților unor construcții noi, în proiecte de renovare sau pentru a conferi accente vizuale spectaculoase unor zone interioare, cărămizile aparente și placajul ceramic klinker Terca oferă proprietăți de protecție la foc și nu necesită renovări ulterioare sau costuri de întreținere.

Un alt avantaj important îl reprezintă plus valoarea pe care o aduc în proiecte în care elementul estetic primează. Cărămida aparentă și placajul ceramic klinker Terca se utilizează în aplicații din cele mai diverse, având un accentuat rol decorativ în reprezentarea fiecărui stil architectural:

STILUL RUSTIC – Autenticitatea este cheia pentru un decor rustic fermecător și este o variantă tot mai întâlnită printre iubitorii de natură, viață, familie și tradiție, ce preferă spațiile calde și primitoare.

Descoperă colecțiile cu aspect tradițional din portofoliul de produse Terca și alege din paleta cromatică specifică stilului, bazată pe culori calde, saturate precum roșu, maro, bej, galben ale produselor noastre Rustica, Retro și Belle Epoque.

Stilul incorporează materiale naturale precum lemnul, piatra, iar țesăturile din bumbac sau lână contribuie la crearea unui decor armonios.

Mobilierul din lemn, ornamentele simple, imprimeurile florale și prezența plantelor sunt elemente definitorii pentru stilul tradițional și dau un farmec aparte spațiilor astfel amenajate.

STILUL INDUSTRIAL – Înseamnă expunerea acelor elemente structurale precum cărămida, grinzile sau țevile și integrarea acestora într-un decor interesant cu accente masculine, un spațiu al contrastelor puternice.

În portofoliul de produse Terca există o varietate de nuanțe și texturi ce pot compune o încăpere în stil industrial prin culori precum maro, taupe, gri, alb sau negru pe care le regăsești în produsele Pagus Iluzo Zwart, Metropolis Colonia Zwart, Wasserstrich Special Zwart, Agora Nevel Wit sau Domus Duifwit.

Un decor în stil industrial se folosește de lumini și de geometria formelor pentru a atrage atenția asupra zonelor de interes ale încăperii, iar mobilierul din lemn masiv, scaunele de bar cu structura de lemn, tapițeria ecologică sunt elemente omniprezente în amenajările interioare în stil industrial.

STILUL MINIMALIST – Vizează simplificarea până la extrem a decorului și pune accent pe elemente strict necesare.

Potrivit pentru pragmatici, decorurile în stil minimalist surprind prin funcționalitate, dar și printr-o eleganță aparte în nuanțe neutre. Agora Grafietzwart, Linaqua Fumo, Pagus Iluzo Carbon Zwart, Wasserstrich Special E2 sunt propunerile noastre pentru un decor minimalist aparte.

STILUL CONTEMPORAN – Contemporanul se inspiră din decoruri simple cu design unic ale căror principale elemente sunt: lumina naturală din abundență, mobilier futurist în linii drepte sau curbe, îmbinarea diferitelor materiale precum sticlă, inox, beton aparent sau ceramică.

Din punct de vedere cromatic, stilul contemporan este sobru și restrictiv, astfel că proiectele care includ Imperium Albius, Agora Superwit sau Agora Grafietzwart în nuanțe de alb și negru vor crea spații interioare originale.

STILUL ECLECTIC – Spune o poveste prin îmbinarea unor elemente de design din stiluri diferite pe care le armonizează cu ușurință și reușește astfel să redea un spațiu personalizat și o amenaraje cu totul interesantă.

O încăpere placată cu Agora Agaatgrijs, Imperium Nerus Iluzo sau Wasserstrich Special Grijs din portofoliul de produse Terca permite alăturări cromatice din cele mai diverse, dar și combinații îndrăznețe de elemente de mobilier diferite: o canapea de piele, o masuță din sticlă pentru cafea sau un fotoliu tapițat.

Orice ai alege pentru proiectul tău, specialiștii Wienerberger îți stau la dispoziție pentru a îți asigura consultanța necesară în procesul de punere în operă a cărămizii ceramice și placajului ceramic klinker Terca și pot fi contactați cu ușurință aici.