Orice clădire – fie că ne gândim la o construcție nouă sau la o renovare, proiect rezidențial sau public, locuință privată sau clădire comercială – se încadrează într-un stil arhitectural, prin urmare trebuie să exprime un singur mesaj prin intermediul tuturor elementelor care o compun.

Înainte de a planifica proiectul privind tipul de acoperiș dorit, este necesar să ai în vedere câteva aspecte importante precum:

Zona în care este amplasată construcția – aceasta este în strânsă legătură cu forma acoperișului, deoarece acesta se va construi în funcție de condițiile meteorologice specifice fiecărei zone, precum cantitatea de precipitații sau zăpadă. De asemenea, zona de amplasare a construcției poate influența stilul și culoarea acoperișului, putând exista diverse reglementari legale în zone istorice sau de patrimoniu național care trebuie respectate.

Dimensiunea construcției – dictează forma acoperișului. În funcție de aceasta, se poate avea în vedere construcția unei mansarde sau a unui spațiu de depozitare.

Aspectul economic – este un factor important în alegerea materialelor, dar și a stilului arhitectural al acoperișului.

Aspectul estetic – în funcție de stilul construcției se poate determina și stilul potrivit al acoperișului.

 

  1. Acoperiș în stil modern

Proiecte de acoperiș remarcabile sunt realizate cu ajutorul celor mai diverse culori, forme și modele de țiglă ceramică Tondach. Acestea își pun amprenta asupra stilului casei și îi dau un aspect inedit, cu totul dinamic și se integrează cu ușurință în orice decor.

Tondach Figaro Deluxe, Tondach Inspira și Tondach Bolero sunt produse care vor oferi oricărui proiect un aspect elegant, modern și orientat către natură, și, mai mult decât atât, durabilitate și rezistență la factori externi odată cu trecerea timpului.

  1. Acoperiș în stil clasic

Impune o viziune bazată pe linii drepte, orizontale și verticale, pe echilibru și claritate, și, mai cu seamă, unitate în estetica întregii construcții, oferind acoperișului frumusețe atemporală și farmec natural. Tondach Tango Plus, Tondach Transilvania și Tondach Constant Eco sunt produsele disponibile în portofoliul Tondach ce pot împlini un design clasic potrivit proiectului tău și sunt disponibile într-o varietate de culori, de la teracota la maro sau antracit.

  1. Acoperiș în stil mediteranean

Potrivit construcțiilor de inspirație mediteraneană, acesta evocă pasiune și eleganță și face legătura între arhitectura deosebită și natura bogată din jur. Acoperișul mediteranean construit cu Tondach Mediteran Plus, Tondach Venus, Tondach Olan Adriatic, Tondach Rumba sau Tondach Twist creează un aspect cu totul deosebit în proiectele realizate în stil mediteranean, cu posibilități infinite de culori și finisaje.

  1. Acoperiș în stil tradițional

Țigla ceramică de tip solzi este recomandarea pentru un acoperiș care să redea viziunea clasică a arhitecturii în aspectul întregii clădiri, fiind potrivită atât pentru renovări cât și pentru construcții noi. Portofoliul de produse de țiglă ceramică Tondach propune o gamă variată de modele și culori prin produsele Solzi Cedonia, Solzi Clasic Sibiu, Solzi Gotic, Solzi Pilis, Solzi cu falțuri și Solzi cu taietură semicirculară.

Specialiștii Wienerberger îți stau la dispoziție cu informații și sfaturi pe întreaga durată a proiectului, de la planificare până la implementare, de aceea îți recomandăm să apelezi cu încredere la echipa de consultanță tehnică Wienerberger pentru realizarea unui acoperiș durabil și rezistent în orice stil arhitectural.