Asociația De-a Arhitectura începe un nou an școlar de cursuri de educație de arhitectură și mediu construit într-o formă modificată, în acord cu regulile naţionale şi locale din școlile românești.

În concordanţă cu angajamentul luat la înscrierile claselor şi a voluntarilor în programele educaţionale ale asociației, De-a Arhitectura s-a pregătit pentru noul an şcolar: voluntarii au fost distribuiţi claselor, echipele de îndrumători au trecut prin programele de formare, coordonatorii locali sunt gata să sprijine procesul de început de an.

„Suntem în faţa unei realităţi zilnice aflată în constantă schimbare, iar regulile naţionale şi locale se modifică – noi toţi avem datoria de a le cunoaşte şi respecta. Şcolile supraveghează situaţia sanitară şi vor adapta programul şi condiţiile la situaţiile care apar.

Toţi ne exersăm flexibilitatea şi rezilienţa în această perioadă. Să încercăm cât de bine putem fiecare să avem lecţii frumoase la De-a Arhitectura. Prin intermediul coordonatorilor regionali, asociația este aproape pentru fiecare dintre îndrumătorii din programele sale educaționale”, spune arh. Miruna Grigorescu, membru fondator De-a Arhitectura.

În legătură cu accesul voluntarilor în şcoli, De-a Arhitectura a lăsat la latitudinea voluntarilor dacă aceștia sunt de acord să participe la ore în clasă, respectând regulile şcolii în privinţa accesului persoanelor resursă. În cazul în care voluntarii doresc să îşi ofere disponibilitatea, învăţătorul cu care acesta face echipă va susține voluntarul prin obţinerea aprobărilor necesare din partea şcolii. De-a Arhitectura nu insistă pentru prezenţa în clasă – momente de calitate se pot crea şi în alte formule de întâlnire!

Pentru varianta în care voluntarul e prezent doar online în clasă – cu copiii şi profesorul în clasă sau online – voluntarul va respecta protocoalele şcolii de organizare a întâlnirilor online. Acestea vor fi iniţiate de învăţător, iar voluntarul va interveni conform scenariului de lecţie pregătit de amândoi în prealabil.

Asociația poate fi contactată la: office@de-a-arhitectura.ro, pe site-ul asociației, aici, pe pagina de Facebook, aici, sau pe Instagram, aici.