Municipalitatea ieşeană intenţionează să realizeze o nouă legătură a zonei Bucium cu restul oraşului prin intermediul unui pasaj, proiectul urmând să includă şi noi artere de circulaţie.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cursul zilei de 14 mai a semnat un contract de servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate pentru proiectul unui pasaj care să lege oraşul de zona Bucium. Potrivit edilului, studiul va fi elaborat în cel mult patru luni de firma SC Nordic Vision SRL, contra unei sume de 129.000 lei.

“Apariţia de noi zone rezidenţiale pe dealul Bucium şi în comunele limitrofe Iaşiului care au acces în municipiu doar prin şoseaua Bucium a dus la o creştere a numărului de autoturisme care circulă din această zonă către centrul oraşului şi invers, generând în timp o supra-aglomerare a traficului. În aceste condiţii este necesară crearea unei noi artere de circulaţie care să facă legătura între zona Bucium şi oraş, ducând la descongestionarea traficului. Prin acest studiu de fezabilitate se doreşte analizarea posibilităţii de construire a unei noi artere de circulaţie care să facă legătura între zona Bucium şi oraş, inclusiv printr-un pasaj suprateran sau subteran care să facă legătura între şoseaua Bucium, strada Trei Fântâni şi bulevardul Virgil Săhleanu”, se precizează în documentaţia proiectului.

Conform documentului, noua arteră ar putea intersecta şoseaua Bucium în zona societăţii Crescento Print, posibil printr-un pasaj suprateran, apoi va urmări cursul râului Vămăşoaia până la intersecţia cu strada Trei Fântâni. Legătura dintre strada Trei Fântâni şi bulevardul Virgil Săhleanu s-ar putea face printr-un pasaj subteran care va ieşi în aleea betonată din faţa societăţii Imamus Laser SRL şi va continua până în bulevardul Virgil Săhleanu. Pasajul subteran ar putea avea o lungime

aproximativă de 230 metri. Tronsonul arterei de circulaţie ce urmează a fi studiat se întinde pe o lungime de aproximativ 1,4 kilometri.