O expoziţie de artă fotografică intitulată “Arhitectura din Singapore” cu imagini surprinse de membrii Uniunii Fotografilor din Asia va fi vernisată în 7 iulie la Galeria Euro Foto Art din Oradea – Centru Expoziţional al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP).

Potrivit unui comunicat al preşedintelui Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art”, Ştefan Toth, vizitatorii vor avea ocazia să vadă, timp de o lună, 72 de fotografii alb-negru şi color, “de o înaltă ţinută artistică”, realizate de 18 membri ai Uniunii Fotografilor din Asia şi care vor ilustra ambientul arhitectural actual din Singapore.

“Scopul nobil al Uniunii este unirea prieteniei şi promovarea excelenţei în fotografie. Asia Photographers Union (APU) are o bază puternică de abonaţi de 8.000 de fotografi din diferite părţi ale lumii. APU a numit reputaţi artişti fotografi ‘ambasador de ţară’ în multe ţări asiatice pentru a întări eforturile în legarea prieteniilor şi de a promova valorile pozitive în fotografie prin diferite proiecte de fotografie, cum ar fi expoziţii, saloane, şedinţe foto şi seminarii”, a declarat, în comunicat preşedintele Uniunii Fotografilor din Asia cu sediul în Singapore, artistul fotograf Steven Yee.

APU organizează anual Saloanele internaţionale în circuit având ca generic “Super 12 Circuits” (AS12C), iar la sfârşitul anului sunt evaluate după încheierea saloanelor internaţionale lucrările premiate cu medalia de aur şi selecţionate pentru marele premiu “Golden Dragon” Photo Awards. De asemenea, APU recunoaşte realizările membrilor săi care au participat la saloane internaţionale cu diferite distincţii speciale.

Expoziţia “Arhitectura din Singapore” este realizată de Asociaţia Internaţională “Euro Foto Art”, membru al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), în contextul relaţiilor de colaborare culturală bilaterală cu 60 de organizaţii partenere din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

Scopul acestor colaborări este de a promova creaţiile organizaţiilor partenere în întreaga lume. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, în data de 7 iulie, ora 17, cu respectarea reglementărilor sanitare în vigoare, fiind transmis online. Vor lua cuvântul online artiştii fotografi David Tay Poey Cher, director service al FIAP şi Steven Yee, preşedintele Asia Photographers Union.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă orădean dr. Ramona Novicov. Momente le muzicale vor fi oferite, ca de obicei, de către muzicianul Thurzo Sandor Jozsef, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul internaţional. Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de o lună, până în 08 august 2021, fiind organizată de Asociaţia Internaţională “Euro Foto Art” în parteneriat cu secţia Muzeul Oraşului Oradea a Complexului Muzeal “Ţării Crişurilor”. AGERPRES