Uniunea Arhitecților din Romania (UAR) lansează către arhitecți invitația de înscriere la ediția din 2021 a Bienalei Naționale de Arhitectură (BNA).

Tema de anul acesta este ”ACUM” (Arhitectura CUM) și vine ca un semnal de conștientizare asupra unor domenii ce este necesar a fi popularizate cât mai curând și inițiate măsuri, acțiuni în sensul îndeplinirii unor nevoi stringente astăzi: nevoia de arhitecți care proiectează pentru oameni, Noul Bauhaus european, nevoia de creativitate, nevoia de conectare între artă, cultură, știință și tehnologie, salvarea patrimoniului, imaginarea unui viitor durabil, integrator, pentru minte și suflet, nevoia de spații publice incluzive, nevoia dialogului între identități diferite, asumând diversitatea ca pe un bun cultural inestimabil etc.

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 15-31 iulie 2021, online, iar candidații pot participa la competiție cu proiecte realizate în ultimii trei ani.

”Denumirea de «Bienala Națională de Arhitectură» este marcă înregistrată de UAR și reflectă amploarea națională a manifestării și reprezentarea teritorială la nivelul întregii țări. Bienala are un concept pentru fiecare ediție, propus de conducerea UAR și de echipa curatorială. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitecților participanți, cât și pentru utilizatorii și locuitorii cărora li se adresează producția de arhitectură, publicului larg”, a declarat arh. Ileana Tureanu, președintele UAR.

Ediția din acest an include 15 secțiuni, mai multe comparativ cu anii anteriori, pentru a cuprinde noile generații în competiția națională, studenți și absolvenți, tineri arhitecți, dar și pentru a cuprinde complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii și pentru a explora domenii noi, necesar a fi cunoscute și popularizate, precum arhitectura sustenabilă, revitalizarea satelor, prezența naturii în oraș și grija pentru spațiul public comunitar, dar și formule de educație și formare neconvenționale, precum taberele de creație, spun organizatorii.

Expoziția concurs și evenimentele BNA 2021 vor fi organizate în perioada 16 octombrie -16 noiembrie 2021.

Pentru informații privind Regulamentul BNA, cei interesați pot accesa secțiunea dedicată. De asemenea, actualizările legate de eveniment pot fi urmărite pe pagina de FB a Bienalei.

Contacte utile: uar.bienala@gmail.com, tel. 0727617682, 0744472774.