VELUX România organizează cea de-a șaptea ediție a „Bringing Light to Life Architectural Design Awards 2020”. Ediția din acest an caută proiecte remarcabile care sunt exemple de bune practici în ce privește utilizarea soluțiilor de iluminat natural VELUX și care, în același timp, explorează tema generoasă a luminii naturale.
„Bringing Light to Life Architectural Design Awards” reprezintă o oportunitate pentru arhitecții și designerii din Europa Centrală și de Est să împărtășească cu o audiență globală cele mai noi proiecte în care au integrat ferestre de mansardă VELUX și/sau tuneluri solare pentru acoperișuri înclinate și/sau ferestre pentru acoperiș terasă. Mesajul din acest an „Lasă-ți povestea să devină câștigătore” este dorința evidentă de a vedea proiecte care, dincolo de valoarea lor arhitecturală, spun o poveste.
Înscrierea proiectului se poate realiza până la 31 ianuarie 2021, la una din cele două categorii: Renovare și Construcții noi, fiecare categorie fiind la rândul ei segmentată în Case familiale, Rezidențial/Case multifamiliale și Clădiri Publice.
Juriul format din arhitecți din Europa Centrală și de Est va alege proiectele câștigătoare, care ulterior vor fi anunțate, în data de 25 martie 2021, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în România, gazda acestei ediții.
„Bringing Light to Life Architectural Design Awards” este o fereastră deschisă către toți arhitecții din regiunea Balcanilor pentru a-și pune în valoare lucrările lor obișnuite”, spune arh. Șerban Țigănaș, membru al juriului din partea României.
Despre Bringing Light to Life Architectural Design Awards
În fiecare an, „Bringing Light to Life Architectural Design Awards„ îi provoacă pe arhitecții și designerii din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Macedonia, Muntenegru și Turcia să abordeze tema luminii naturale în proiectele lor prin utilizarea soluțiilor de iluminat natural de la VELUX. Ne petrecem 90% din timp în interior, iar acest lucru ne afectează sănătatea. Acesta este motivul pentru care clădirile trebuie să contribuie mai mult la bunăstarea oamenilor oferindu-le mai multă lumină naturală și aer proaspăt. Lumina naturală ne influențează capacitatea de concentrare, productivitatea, sănătatea și somnul.
Premii:
– Premiul cel mare – 2500 euro
– Categoria Renovare „Case familiale” – 700 euro
– Categoria Renovare „Rezidențial/Case multifamiliale” – 700 euro
– Categoria Renovare „Clădiri publice” – 700 euro
– Categoria Construcții noi „Case familiale”- 700 de euro
– Categoria Construcții noi „Rezidențial/Case multifamiliale” – 700 euro
– Categoria Construcții noi „Clădiri publice” – 700 euro
Pentru participare, cerințele minime necesare sunt: plan, fațade, secțiuni și un scurt text care descrie ideea proiectului. Alte detalii, vizualizări 3D, imagini reale și informații suplimentare sunt binevenite. Proiectele reprezentate vizual sunt avantajate în procesul jurizării. Proiectele pot fi din anii 2019 și 2020, cu condiția să nu fi fost înscrise la edițiile trecute ale Bringing Light to Life Architectural Design Awards. Etapa de proiectare nu este relevantă, imobilul poate fi finalizat în acești doi ani.
Pentru mai multe informații: https://bll.velux.com/en